fallback

Honda ще продава самолети от 2010 г.

Новата производствено звено на компанията ще се казва Honda Aircraft Company и ще бъде разположено в Грийнсборо, Северна Каролина, където вече е сглобен прототипът HondaJet.

12:27 | 08.08.06 г.

Базираната в Токио компания за производство на мотоциклети и коли Honda Motor Co заяви, че до края на годината ще установи завод за производство на реактивни самолети в малкия клас в САЩ, съобщи АР.

Новото производствено звено на компанията ще се казва Honda Aircraft Company и ще бъде разположено в Грийнсборо, Северна Каролина, където вече е сглобен прототипът HondaJet, заявиха от компанията. В сравнение с други самолети в същия клас, новият самолет ще бъде по-икономичен, ще има по-голяма каросерия и багажно пространство и ще лети с по-голяма скорост.

Honda ще започне да приема поръчки през тази година като масовото производство е планирано за 2010 г. За целите на продажбите японската компания ще работи съвместно с американската Piper Aircraft. Последната има 70-годишна история в самолетостроенето, като от своето създаване е произвела повече от 144 000 самолета и развила повече от 180 различни модела.

Амбициите на Honda в производството на самолети датират отпреди 20 години, когато компанията започна да прави проучвания.

На токийската фондова борса днес акциите на Honda Motor Co поевтиняха с 1,83 на сто до 3 750 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:18 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още