fallback

Преструктурират продукцията на документални филми на National Geographic

Майкъл Розенфелд е назначен за президент на компанията, която, в отговор на нарасналия обем на продукцията, ще е организирана около 5 основни екипа за продукции

16:27 | 25.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Вследствие на двукратното увеличение на обема на телевизионните продукции National Geographic Ventures (NGV) обяви преструктуриране на подразделението си за документални филми, съобщават от компанията.

Реорганизираната National Geographic Television (NGT) ще се съсредоточи върху заснемането на документални поредици и филми за ефирни и кабелни телевизии, включително National Geographic Channel, международни наземни оператори и кабелни и сателитни оператори.

Майкъл Розенфелд е назначен за президент на компанията, която, в отговор на нарасналия обем на продукцията, ще е организирана около 5 основни екипа за продукции: Изследвания, Филми и събития, Естествена история, Поредици и Наука.

“NGT има легендарна история,” заявява Майкъл Розенфелд. “Промените няма да засегнат основния характер на продукциите ни, ще продължим да заснемаме програми, които вдъхновяват хората да се грижат за планетата, но ще бъдем по-добре подготвени да се разрастваме и да отговаряме на нуждите на нашите разпространители, особено National Geographic Channel”, добавя той.

NGT стартира преди 40 години със заснемането на световноизвестните National Geographic Specials. Днес NGT се занимава с филмовите продукции на National Geographic, като заснема по-голямата част от програмите на National Geographic Channel, включително седмичната програма Explorer. NGT също заснема филми и поредици за PBS и други.

National Geographic Ventures е 100% собственост и подразделение на Националното географско дружество.

Националното географско дружество е една от най-големите световни научни и образователни организации с идеална цел. Основано през 1888 г. с мисията да увеличи и разпространи световното географско познание, днес дружеството работи, за да насърчава хората да полагат грижи за планетата.

NGV създава и разпространява продукции на различни платформи и носители, предоставяйки трибуна за стотиците научни изследвания и експедиции, финансирани всяка година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:02 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още