fallback

ING се изкачи до 13-то място в класацията Fortune Global 500

По приходи в размер на 138 млрд. долара и нетна печалба от 8,9 млрд. долара ING е водеща пред 21 застрахователни компании

16:14 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

ING Group се изкачи с четири позиции и вече заема тринадесето място в световната класация на най-големите компании, публикувана в американското бизнес списание Fortune, съобщават от представителството на финансовата институция у нас.

Класацията на Fortune се базира на редица параметри като приходи, нетна печалба, стойност за акционера и брой служители.

На 13-то място ING Group е най-голямата финансова институция в класацията. По приходи в размер на 138 млрд. долара и нетна печалба от 8,9 млрд. долара ING е водеща пред 21 застрахователни компании.

Класацията Fortune Global 500 се оглавява от групата Exxon Mobil, следвана от Wal-Mart Stores и Royal Dutch Shell, съответно на второ и трето място.

Fortune е част от световния медиен конгломерат Тайм Уорнър и се занимава с анализи и коментари на цялостната бизнес сфера – хора, тенденции, компании и идеи, характеризиращи модерния бизнес. Основна част от работата на списанието е публикуването на проучвания и бизнес класации.

ING Group е глобална финансова институция, предлагаща банкови, застрахователни и пенсионноосигурителни услуги на повече от 60 милиона клиенти в над 50 страни по света. В България ING обслужва над 800 корпоративни и над 260 хил. индивидуални клиенти чрез ING Bank и ING Пенсионно осигуряване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още