fallback

Русия се присъединява към Световната търговска организация

Джордж Буш и Владимир Путин ще подпишат протокола по присъединяването в Санкт Петербург преди или след годишната среща на Г8

17:57 | 13.07.06 г.

САЩ и Русия са постигнали споразумение относно присъединяването на последната към Световната търговска организация (СТО), е съобщил финансовият министър Алексей Кудрин, цитиран от руската информационна агенция РИА.
Джордж Буш и Владимир Путин ще подпишат протокол по присъединяването на Русия към СТО в Санкт Петербург в петък или събота, когато е годишната среща на Г8.
„Надявам се, че протоколът ще бъде подписан утре, преди срещата на Г8, или ден след това“, е заявил Кудрин, цитиран от Interfax.
Русия е най-голямата икономика извън Световната търговска организация.
Споразумението със САЩ ще елиминира последната пречка пред Русия да се присъедини към организацията и според анализатори ще придаде положителен тон на срещата на високо равнище в Санкт Петербург.
През 2001 година Китай влезе в СТО – 15 години след като страната бе обявила кандидатурата си за членство в организацията. По този начин към глобалната търговска система се прибави пазар с 1,3 млрд. души.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:40 | 13.07.06 г.
fallback
Още от Свят виж още