fallback

Лондонската фондова борса с ръст в приходите от 25%

Повишението се дължи на увеличение в броя на търгуваните ценни книжа на електронната система на борсата, в резултат на което LSE е продала повече терминали

18:23 | 12.07.06 г.

Третата по големина фондова борса в Европа по пазарна стойност - London Stock Exchange Plc (LSE), обяви увеличение в приходите си с 25% до 84,3 млн. паунда (155,6 млн. долара) за първото тримесечие на 2006 година, съобщи агенция Блумбърг.

Повишението се дължи на увеличение в броя на търгуваните ценни книжа на електронната система на борсата, в резултат на което LSE е продала повече терминали.

Най-големият акционер в LSE е американската Nasdaq Stock Market Inc., която притежава 25,1% от капитала на лондонската борса.

Стойността на акциите на LSE се повиши с 0,62% в ранната търговия до ниво 1137 пенса за акция, което оценява компанията на 2,4 милиарда паунда. От началото на годината цената на акциите на фондовата борса се повиши с над 80%.

Електронната платформа за търговия онлайн – SETS, регистрира 69% увеличение на среднодневните транзакции през първото тримесечие до 332 хил. транзакции на ден. Банките и брокерските компании плащат такси на LSE, за да могат да търгуват чрез електронната система на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:34 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още