fallback

Очаква се победата на Италия да добави 0,5% към БВП на страната

Според представители на кредитната агенция Standard & Poor's такова повишение би било добре дошло в страната на световните шампиони в момент, когато Италия е на ръба на понижение на кредитния рейтинг

17:42 | 10.07.06 г.

Възможно е спечелването на световната футболна купа от Италия да увеличи БВП на страната с 0,5 процентни пункта, в резултат на увеличение на потреблението в страната, е заявил говорител на хазната на Италия, цитиран от Си Ен Ен.
„Можем със сигурност да твърдим, че ръстът на икономиката ни ще е по-голям от очакваното може би с 0,5%. Все още обаче е прибързано да правим точни прогнози“, е обявил официален представител на държавната хазна.
Според представители на кредитната агенция Standard & Poor's такова повишение би било добре дошло в страната на световните шампиони в момент, когато Италия е на ръба на понижение на кредитния рейтинг поради лошите икономически данни напоследък.
През 2005 година италианската икономика беше в стагнация, а през първото тримесечие на 2006 година успя да добави едва 0,6 на сто към брутния вътрешен продукт.
Плановете на новото ляво-центристко правителство предвиждат 1,5% ръст на БВП през тази година и 1,2% през следващата.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:12 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още