fallback

Американският пазар очаква старта на отчетния сезон

16:07 | 10.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Активността на щатските пазари в петък се запази слаба преди реалните данни за безработицата от САЩ. През последния месец американската икономика е създала 121 хил. работни места (ADP предричаше увеличение от 350 хил.), което първоначално подкрепи пазара. Но по-подробният поглед върху цифрите показа съществен ръст на средното почасово заплащане с 0.5% на месечна база, което в крайна сметка балансира доклада като неутрален. По подобен начин се търгуваха и индексите.

Негативни данни имаше обаче на специфично фирмено ниво. Сезонът на тримесечните отчети започва тази седмица, но някои големи компании анонсираха неприятни новини.  

3М обяви понижение в прогнозите за корпоративната печалба за второто тримесечие, а AMD съобщи, че намалява прогнозата си за продажбите за същия период. Това до голяма степен балансира картината на пазара в краткосрочен план и фокусът на вниманието се измества към предстоящия отчетен сезон. 

Днес японският фондов пазар успя да се стабилизира въпреки първоначалните разпродажби и дори реализира известно повишение, което оказа слабо влияние и на основните индекси от Европа.  

Като цяло обаче корпоративните новини ще бъдат доминиращият фактор, особено с навлизането в периода, когато повечето компании ще анонсират резултатите си за второ тримесечие.

Техническа картина

DOW JONES

Въпреки консолидацията от последната седмица трябва да се отбележи, че непосредствената картина при Dow Jones започва да изглежда негативна. Пробив под първоначалната подкрепа при 11 120 ще доведе до бърз спад към ключовата област 11 040 – 11 035. Тук се съсредоточават важните 38.2% Фибо ниво и възходящият тренд от цикличния минимум при 10 695, чийто пробив ще предполага край на поскъпването и връщане към негативния сценарий с първоначална цел 10 910. Индикаторите за момент реверсират от екстремни стойности и са основният фактор за низходящия риск.

 
 

Подкрепа

11 120

11 035

10 910

Съпротива

11 250

11 295

11 420

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още