fallback

Полсън срещу високите данъци, настоява за натиск върху Китай

Бъдещият финансов министър на САЩ оцени положително усилията на Сноу при убеждаването на Китай да „развърже“ юана и заяви, че ще продължи политиката на натиск върху Пекин за отваряне на финансовата система

15:55 | 28.06.06 г.

Номинираният за финансов министър на САЩ Хенри Полсън заяви във вторник, че повишаването на данъчното бреме би било грешка и обеща, че ще продължи с натиска върху Китай за по-гъвкав валутен режим, съобщи CNN.

„Вярвам, че данъците намаляват продуктивността. Наблюдавах ролята, която данъчните съкращения изиграха върху икономиката ни, и мисля, че всички трябва да сме щастливи от факта, че тя расте“, заяви Полсън, който ще се откаже от досегашния си пост в Goldman Sachs, за да замени Джон Сноу във финансовото министерство.

Полсън изрази загриженост по отношение на размера на бюджетния дефицит и допълни, че е жизнено важно да се наложи по-голям контрол на разходите.

Бъдещият финансов министър на САЩ оцени положително усилията на Сноу при убеждаването на Китай да „развърже“ юана и заяви, че ще продължи политиката на натиск върху Пекин за отваряне на финансовата система.

Според Полсън растежът на най-бързо развиващата се икономика в света ще зависи предимно от бързината, с която Пекин освободи валутния си режим и САЩ трябва да окуражат това да стане колкото е възможно по-бързо.

„Китай се нуждае от едни модерни, отворени и добре функциониращи капиталов пазар и банкова система, които да подкрепят бъдещата гъвкавост на китайския юан“, заяви Полсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:53 | 25.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още