fallback

Wizz Air стъпва в Румъния с 9 маршрута от 3 румънски летища

Това значително разрастване в Румъния е в резултат от установяването на Wizz Air на пазара в Полша, Унгария, България, Хърватска и Словения

13:52 | 27.06.06 г.

Wizz Air, най-голямата нискотарифна-нискоразходна авиокомпания в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), от януари 2007 г. значително разширява дейността си в Румъния със старта на 9 нови маршрута от 3 румънски града, съобщиха от групата.
Wizz Air ще предлага ниски цени на пътниците, които искат да летят от румънската столица Букурещ - от летище Банеаза, от летището край западния град Арад и от северно-централния регион на Трансилвания – летището до Таргу Мурес. Wizz Air предлага директни полети с връзки между тези румънски региони до Барселона, Рим, Милано, Лондон, Дортмунд и Будапеща.
Това значително разрастване в Румъния е в резултат от установяването на Wizz Air на пазара в Полша, Унгария, България, Хърватска и Словения. С навлизането на румънския пазар Wizz Air вече ще предлага нискотарифни полети от 15 летища и 7 държави в Централна и Източна Европа до 40 дестинации по 69 маршрута в Европа.
Авиокомпанията е превозила 3.5 милиона пътници през първите 2 години от дейността си.
За да отбележи стъпването си на румънския пазар, Wizz Air предлага начална промоция - 10 000 билета по всички румънски маршрути на цени, стартиращи от 0 евро (с летищни такси на максималната стойност от 28 евро).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още