fallback

Американският пазар загуби позитивния си тон

Вчерашната търговия не донесе добри новини за американския фондов пазар, като индексите изгубиха значителна част от възходящото си движение от предходния ден, без обаче да може да бъде отличен категоричен фундаментален катализатор за продажбите

16:42 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Вчерашната търговия не донесе добри новини за американския фондов пазар, като индексите изгубиха значителна част от възходящото си движение от предходния ден, без обаче да може да бъде отличен категоричен фундаментален катализатор за продажбите.
В действителност предпазливостта преобладава на пазара и инвеститорите предпочетоха да капитализират печалби в подготовка за следващата седмица и заседанието на Федералния резерв, донякъде за негативния тон допринесе и фактът, че индексите се търгуваха малко под важни психологически нива, за които не достигна момент да бъдат преодолени.
Консервативната тенденция на пазара се запазва, както и спекулациите за забавяне на растежа, повече информация ще има в началото на следващата седмица, когато лихвата на Фед ще стане 5.25%, но по-важното ще бъде дадена представа за настроенията сред централните банкери и Бен Бернанке.
Именно неговата позиция и коментарите му за инфлацията ще доминират търговските решения в непосредствен план, въпреки умерено добрите перспективи за корпоративните печалби.
Що се отнася до секторните лидери в посока надолу, внимание заслужават интернет компаниите и свързаните с тях индустрии и от друга страна биотехнологиите.
Интересен е фактът, че за разлика от предходните седмици, когато разпродажбите винаги се водеха от секторите свързани със суровините и златото, вчера значителна част от представителите на петролната индустрия реализираха умерени печалби- TSO, BPT, OXY и т.н.
От специфичните фирмени новини трябва да се спомене добрата прогноза за корпоративната печалба на Genaral Motors /GM/ за второто тримесечие, която оказа подкрепа на акциите. Цените реализираха ръст от 3.1%, но малко преди края на сесията се върнаха слабо до повишение от 2.5%.
Техническа картина
DOW JONES
Dow Jones се търгува неубедително около ключовата зона на съпротива 11 070, което е 38.2% Фибо ниво на целия спад от 11 165 областта, само дневно затваряне над него ще се счита за убедителен сигнал, сочещ към тест на 11 285 областта.
Засега обаче дори 11 035 е трудно да бъде задържано, а времевият интервал за възходящо движение бързо започва да се изчерпва, въпреки позитивната ориентация на индикаторите за момента. В непосредствен план подкрепа има при 10 965, чийто пробив ще сложи край на възходящия потенциал и на прицел ще бъде отново дъното при 10 695.

Подкрепа

10 965

10 905

10 862

Съпротива

11 128

11 285

11 420

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:34 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още