fallback

Renault преговаря за 25% от руския АвтоВАЗ

Ведомости уточнява също така, че двата автомобилни концерна имат проект за съвместно производство на 450 000 модела Logan годишно

11:56 | 23.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Френският автоконцерн Renault иска участие от 25 на сто в най-големия руски производител на автомобили АвтоВАЗ, с когото да произвежда евтиния си модел Logan, съобщава руският всекидневник Ведомости.

От ежедневника допълват, че това сътрудничество, за което Кремъл трябва също да се произнесе, е било главна тема на разговори по време на посещението в Париж на президента на руската компания Владимир Артяков.

Ведомости уточнява също така, че двата автомобилни концерна имат проект за съвместно производство на 450 000 модела Logan годишно.

Карлос Госн, изпълнителен директор на френската компания, обяви в интервю, публикувано от руския всекидневник, че сътрудничеството между двете групи е възможно само ако руското правителство даде безусловната си подкрепа на това обединение.

По време на пресконференция в Москва, той съобщи, че двете компании не бързат със създаването на тази съвместна дейност, тъй като все още проучват възможностите за сътрудничеството им.

Френският автоконцерн иска да увеличи присъствието си на руския пазар, който е в разцвет. Съвместното му производство с Автофрамос в Москва трябва да достигне 80 000 автомобила до две години.

Logan, най-евтиният модел на Renault, има голям успех в Русия, като понякога срокът на доставка достига два месеца заради големия брой купувачи.

От февруари 2006 г. моделът се продава и у нас, като базовата му цена 12 772 лв. с ДДС.

Госн, който също така е и изпълнителен директор на Nissan, подписа договор с руското правителство за изграждането на завод за 200 млн. долара в Санкт Петербург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:35 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още