fallback

Nestle купи производител на диетични продукти

Към момента акциите на Nestle се повишиха с 0,34 на сто до над 300 долара

14:18 | 19.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Nestle SA, най-големият производител на хранителни продукти в света, купи американската компания за диетични храни Jenny Craig Inc. за близо 600 млн. долара, за да утвърди позицията си е областта на храненето и здравеопазването, съобщи агенция Блумбърг.

Базираната във Веве, Щвейцария, компания е купила Jenny Craig от група инвеститори, сред които ACI Capital Co. Inc. и MidOcean Partners.

От швейцарския гигант обявиха също така, че придобиването на американската компания е следствие на скорошната покупка на австралийското подразделение за зърнени храни и закуски Uncle Toby на групата Burns Philp & Co.

Създадена през 1983 година, групата Jenny Craig е насочена към производството на нискокалорични храни и създаването на програми за физическа дейност. Компанията продава продуктите и услугите си не само в САЩ, но и в Канада, Австралия и Нова Зеландия. Тя притежава над 600 центъра, предназначени за свалянето на излишни килограми. За миналата година, американската група е отчела продажби за над 400 млн. долара.

Чрез придобиването на компанията от Nestle се надяват, че ще помогнат на много от клиентите си с проблеми с теглото, а също и на такива със здравословни проблеми.

Швейцарската група възнамерява са запази сегашния ръководен екип на Jenny Craig, който ще бъде подчинен на Nestlе Nutrition.

За първото тримесечие на 2006 година подразделението Nestlе Nutrition е отчело оборот от 1,34 млрд. швейцарски франка (близо 1,08 млрд. долара), спрямо 1,18 млрд. франка (около 958 млн. долара) за същия период на миналата година.

Към момента акциите на Nestle се повишиха с 0,34 на сто до 370 франка (300,578 долара) за брой на борсата в Цюрих, Швейцария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:40 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още