fallback

Ръст в акциите на Oracle след силни финансови данни

Ръстът е резултат от повишение в печалбата и приходите на втората най-голяма компания в света за бизнес програми за управление на човешки ресурси

15:45 | 16.06.06 г.

Акциите на Oracle Corp. се повишиха до рекордни стойности от 18 месеца насам, след като от компанията обявиха по-големи от очакваните приходи и печалба за четвъртото тримесечие на 2005 година. По време на търговията във Франкфурт цената им достигна 14,63 долара, или 6,8% повече от вчерашната цена на затваряне от 13,7 долара на фондовата борса Nasdaq.

Ревизията на прогнозните данни се дължи на по-големите продажби на софтуери за бази от данни през четвъртото тримесечие на 2005 година. В сравнение с предходното тримесечие, новите лицензирани продажби на подобен софтуер са се увеличили с 18% или четири пъти повече, заявиха от компанията пред агенция Блумбърг.

Продажбите на софтуери за бази от данни представляват 78% от всички приходи през 2005 година и 69% от продажбите през третото тримесечие на същата година.

Oracle е втората по големина компания в света, която произвежда софтуерни приложения, бизнес програми за ведомости и управление на човешки ресурси, след базираната във Валдорф, Германия, SAP-AG.

Oracle, купи 17 софтуерни компании от януари 2005 година на обща стойност 19 милиарда долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:52 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още