fallback

еBay с 200 млн. потребители

Границата от 200 млн. потребители е била премината в събота

10:15 | 15.06.06 г.

Регистрираните потребители за услугите за онлайн наддаване на еBay вече са 200 млн., с което численността на ползващите сайта се равнява на жителите на цяла държава и то – с петото по големина население в света, съобщи генералният директор на калифорнийската компания, цитирана от Ройтерс. Границата от 200 млн. потребители е била премината в събота, уточни Мег Уитман по време на годишната конференция на ползващите аукциона.

Единствено Китай, Индия, САЩ и Индонезия имат по-голямо население, поясни още тя.

Към 31 март еBay има 192,9 млн. потребители в световен мащаб, 75,4 млн. от които - активни. САЩ, Германия, Великобритания и Южна Корея са сред основните пазари на еBay.

В общата цифра не влизат потребителите на останалите онлайн услуги на компанията, като Rent.com, Shopping.com, PayPal или Skype.

Към края на март стана ясно, че за две години и половина Skype е преминала границата от 100 млн. регистрирани потребители.
 
Във вторник еBay обяви, че възнамерява да въведе бутон "Skype Me" на платформата си за интернет телефония Skype, посредством която потенциалните купувачи ще могат директно да се свързват с продавачите на определени продукти, продавани на сайта на eBay.

Ebay закупи базираната в Люксембург софтуерна компания миналата година за 2.6 млрд. долара

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:34 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още