fallback

Toyota ще удвои броя на хибридните си модели след 2010 г.

В момента компанията предлага седем хибридни модела, от които най-популярен е Prius – купе с четири врати

16:38 | 13.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Автомобилният концерн Toyota предвижда да удвои хибридните си модели след 2010 година, затвърждавайки по този начин позицията си на лидер в областта на тази по-икономична откъм горива и по-екологична от класическите двигатели технология, съобщава Ройтерс.

Хибридните автомобили съчетават бензинов двигател с електрически.

Toyota в момента предлага седем хибридни модела, от които най-популярен е Prius – купе с четири врати. Автомобилният концерн предвижда да продава по един милион хибридни автомобила на година след 2010 година.

Масатами Такимото, вицепрезидент на японската компания, отговарящ за новите технологии, обяви на пресконференция, че хибридната технология ще бъде най-използваната през 21 век.

Тези модели на Toyota са сравнително популярни в САЩ и Япония.

Но в Европа технологията не може да бъде конкурент на дизеловите двигатели, които са по-евтини за произвеждане и намаляват с от 20 до 30 на сто разхода на гориво на автомобила спрямо бензиновите двигатели.

От PSA Peugeot Citroеn, един от лидерите в Европа в производството на дизелови двигатели, няколко пъти подчертаваха, че според тях тези двигатели са най-доброто решение – щадят околната среда и са най-икономични. Френската група започна разработките на хибриден дизелов двигател, който предвижда да пусне през 2010 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:46 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още