fallback

Британските брокери ще гледат Световното по футбол от работните си места

Дилърите също ще могат да гледат първенството,но по интернет

18:44 | 08.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Брокерите във Великобритания са били посъветвани да следят от офисите си Световното първенство по футбол, а не да си тръгват по-рано от работа, въпреки че проучвания показват, че да се позволи на служителите да се забавляват, може струва доста скъпо, съобщи Ройтерс.

Месец юни обичайно е периодът, когато започва забавяне на пазара, тъй като хората излизат във ваканция. Тази година това забавяне може да стигне до много по-ниски нива, тъй като вниманието на всички ще бъде насочено към продължаващото цял месец първенство, което започва в петък в Германия.

„По-добре хората да стоят в офисите си и да гледат мачовете оттам, отколкото да го правят другаде“, смята представител на инвестиционна банка.

Тази година първенството е в по-подходяща часова зона от предишното. През 2002 година европейските зрители трябваше да гледат рано сутрин част от мачовете, тъй като то се провеждаше в Азия.

Много важни за групите мачове започват по време на следобедната търговия в Европа, а други – когато пазарът вече е затворил. Брокерите обикновено разполагат с големи телевизори за следене на пазара и вероятно от обичайните бизнес канали ще бъде превключвано на футболните мачове. Загубите от Световното?

Дилърите също ще могат да гледат първенството, но по интернет, след като от BBC обявиха миналата седмица, че ще го излъчват в мрежата, както и най-добрите моменти от футболните сблъсъци.

Проучване на адвокатска кантора Brabners Chaffe Street обаче показва, че часовете, в които служителите ще прекарат в следене на Световното първенство, може да струват на британската икономика около 4 млрд. паунда.

Въпреки че много от двубоите се играят вечер, служителите могат да използват мрежата, за да се осведомяват за новини относно отборите и мачовете.

Сутрин, след важни мачове, много от брокерите може и да не отиват на работа, ако са утолявали жаждата си в баровете заради загубата или победата на любимия отбор, прогнозира още обявеният доклад.

Финансовите сделки и продажбите на нови ценни книжа също могат да бъдат засегнати, тъй като много банкери и инвеститори ще бъдат в Германия като част от корпоративни пакети. Някои немски фирми пък са ускорили предвидените IPO-та, за да избегнат засичане с Мондиала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:22 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още