fallback

Чешката CEZ Group навлезе и на унгарския пазар

През последните две години CEZ Group разшири присъствието си в Централна и Югоизточна Европа, като придоби електроразпределения и производствени мощности в региона

17:48 | 06.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Чешката енергийна компания СEZ Group откри в Будапеща търговско представителство, което да подпомага дейността й в Унгария. Новото дружество ще разшири търговската мрежа на CEZ Group, която вече обхваща Чехия, Унгария, Германия, Полша, Словакия, България и Румъния.

CEZ Group предвижда да отвори търговски офиси и в други страни в Югоизточна Европа, съобщиха от групата.

Филиалът на чешката енергийна компания в Унгария вече е получил всички разрешителни, необходими за търговия с електроенергия.

През последните две години CEZ Group разшири присъствието си в Централна и Югоизточна Европа, като придоби електроразпределения и производствени мощности в региона.

От 2005 година CEZ притежава три електроразпределителни дружества в България. В началото на май чешката компания подписа и договор за приватизацията на ТЕЦ Варна.

През миналата година към групата се присъедини и румънското електроразпределително дружество Electrica Oltenia, чиято територия е в директно съседство с електроразпределенията в Западна България.

CEZ наскоро приключи и сделките за придобиване на две топлоелектроцентрали в Полша - Elcho и Skawina.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:25 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още