fallback

Japan Airlines ще се присъедини към авиосдружение в началото на 2007 г.

Oneworld обединява American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Lan Chile, Aer Lingus и Qantas Airways

13:10 | 05.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

В началото на 2007 година Japan Airlines (JAL) ще се присъедини към търговското сдружение Oneworld, ръководено от British Airways и American Airlines, съобщават от авиокомпаниите.

От най-голямата азиатска авиолиния оповестиха през октомври намерението си да се включат в Oneworld. Проектът бе приключен по време на събрание на административния съвет на организацията в Париж, проведено преди годишното събрание на Международната асоциация за въздушен транспорт IATA.

В момента JAL се опитва да възстанови имиджа си, след като претърпя серия от грешки в сигурността. До момента авиокомпанията не участваше в големите търговски сдружения.

Другата голяма японска авиолиния - All Nippon Airways, от своя страна е член на Star Alliance. Засега нито една японска авиокомпания не се е присъединила към Skyteam - третото голямо търговско сдружение, в което участва Air France-KLM.

Oneworld, Star Alliance и Skyteam заедно осигуряват 80% от световния пътнически трафик.

В началото на 2007 година, освен JAL, Oneworld ще приеме унгарската авиокомпания Malev и йорданската Royal Jordanian. Това разширение ще увеличи пътникопотока на сдружението с около 1/5, а оттам и дела му на световния пазар с близо 20%, уточняват от Oneworld.

Освен American Airlines и British Airways, Oneworld обединява още Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Lan Chile, Aer Lingus и Qantas Airways.

От Oneworld добавят, че подразделенията на Japan Airlines ще се присъединят към сдружението заедно с нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още