fallback

Samsung: Търсенето на чипове е рекордно слабо, очакваме подобрение

Дейността на полупроводниците на корейската компания Samsung Electronics, първият по големина в света производител на чипове, достигна un niveau plancher в началото на май.

17:10 | 26.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Корейската компания Samsung Electronics, най-големият световен производител на чипове, обяви, че в началото на май е имало рекордно слабо търсене на полупроводници, предаде Ройтерс. Според групата положението ще се подобри през третото тримесечие на годината.

Хуанг Чанг-Гай, президент на подразделението за полупроводници на Samsung, се надява, че цените на флаш паметта NAND са стабилизирани и предвижда постоянно увеличение на търсенето на тези чипове през втората половина на годината.

„В началото на май бе отбелязан спад“, заяви той. „Ако нещата бързо се подобрят, това ще се види в резултатите от второто тримесечие. Ние виждаме ясно подобрение през третото тримесечие на годината.“

В началото на юни в Южна Корея Samsung ще започне продажбата на първите преносими компютри, снабдени с флаш памет NAND, която ще замести стария хард диск. Производителят вече показа прототип на машината на последното изложение CeBIT.

След изявленията от компанията акциите на Samsung, която е компанията с най-голяма пазарна капитализация в Южна Корея (106,9 млрд. долара), се повишиха с 0,65% до 620 хил. вона (672,7 долара). За първото тримесечие на тази година групата отчете ръст от 26% в печалбата си на годишна база до 1,88 трлн. вона (1,95 млрд. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:42 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още