fallback

Hitachi и Matsushita планират да инвестират над милиард евро в Чехия

Първата фаза от инвестиционния проект на Hitachi-Matsushita ще създаде между 2 хил. и 4 хил. работни места, а на по-късен етап се очаква персоналът да се увеличи до 12 хил. души

13:28 | 16.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Японските групи Hitachi и Matsushita Electric Industrial може да инвестират до 1,2 млрд. евро в Чехия, съобщи във вторник чешки икономически всекидневник.

Вестникът цитира източници, близки до компаниите, като според тях консорциум между двата гиганта в областта на електрониката търси локация за завод за производство за телевизори с екрани с течни кристали (LCD) и различни части за електроуреди.

От Чешката агенция за инвестиции са заявили, че преговарят с голям чуждестранен инвеститор за евентуален проект близо до Затек, в северозападната част на страната. Името на компанията обаче не се уточнява.

Първата фаза от инвестиционния проект на Hitachi-Matsushita ще създаде между 2 хил. и 4 хил. работни места, а на по-късен етап се очаква персоналът да се увеличи до 12 хил. души, посочва чешкото издание.

Matsushita, която е най-големият световен производител на електроуреди за широка употреба и притежава марката Panasonic, вече има свои производствени мощности в страната, където произвежда телевизори и радиокасетофони за автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:20 | 16.05.06 г.
fallback
Още от Свят виж още