fallback

Обвиниха Ryanair, че има мръсни самолети и изтощени пилоти

В продължение на пет месеца две журналистки от телевизията са работили като стюардеси за компанията, като за заснели част от установените нарушения без знанието на Ryanair

18:31 | 13.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair е обвинена, че не спазва изискванията за безопасност, като екипажите в самолетите често полагат прекалено продължителни смени, а салоните в самите летателни апарати не се почистват достатъчно добре. Това съобщи телевизия Channel 4, чийто екип е направил проверка на условията, предлагани от превозвача.

В продължение на пет месеца две журналистки от телевизията са работили като стюардеси за компанията, като за заснели част от установените нарушения без знанието на Ryanair. Кадрите са от програмата за обучение на персонала и условията за работа на борда на самолетите.

На записа се вижда, че паспортната проверка при качване на борда не се извършва според указанията, а самолетите не се почистват както трябва между отделните полети.

Компанията също така е обвинена, че под заплаха за уволнение налага прекалено продължителни смени на пилотите, стюардесите и стюардите. В тези условия на работа някои от служителите не полагат голямо старание при работата си с пътниците, посочват журналистиките.

Ryanair не може да намери никакви основания за обвиненията, посочени в обменената между компанията и Channel 4 кореспонденция по повод твърденията на журналистиките, заявяват от превозвача на сайта си.

„Отговорихме на тези обвинения, изпращайки кореспонденцията на властите за регулиране на въздушния транспорт в Обединеното кралство и в Ирландия, като те потвърдиха, че не могат да намерят никакви основания на базата на доказателствата, предоставени за материала“, добавят от Ryanair.

Оттам уточняват, че ако филмът показва изолирани случаи на нарушаване на правилника на компанията, то те трябва да бъдат разследвани в сътрудничество с регулаторните органи.

Ryanair, която се представя за най-евтината авиокомпания в Европа с промоционални билети за по-малко от евро без летищните такси, превозва около 35 млн. пътници годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:44 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още