fallback

Oracle съкращава 2 хил. работни места

През последните десет години Oracle е отделил около 19 млрд. долара за закупувания на свои конкуренти

13:54 | 10.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Софтуерният производител Oracle обяви, че ще съкрати 2 хил. работни места, за да сведе броя на служителите си в световен мащаб до 55 хил. души след закупуването на Siebel Systems срещу 5,85 млрд. долара, приключило в края на миналата седмица.

Генералният директор на компанията Лари Елисън заяви за Ройтерс, че по-голямата част от работните места в Siebel ще бъдат запазени, като съкращенията ще засегнат главно служителите на компанията-майка.

През последните десет години Oracle е отделил около 19 млрд. долара за закупувания на свои конкуренти с цел да разширява пазарния си дял в сектора на предназначения за големи компании софтуер. Сред придобитите компании бе и People Soft, за която Oracle плати 10,3 млрд. долара в края на 2005 г.

Групата обяви също така прогнозите си за остатъка от финансовата година, които съвпаднаха със средните очаквания на анализаторите. Производителят очаква чиста печалба на акция от 13-14 цента за третото финансово тримесечие и от 21-23 цента на брой за четвъртото.

Очакваният оборот за третото тримесечие е в размер на 3,45-3,50 млрд. долара, а за последващите три месеца - 4,37 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още