fallback

News Corp. разочарова пазара въпреки трикратен ръст в печалбата

10:46 | 09.02.06 г.
Автор - снимка
Създател

Медийният конгломерат News Corp. увеличи печалбата си близо три пъти за тримесечието, като в резултата е включен ефектът от продажбата на подразделение за издаване на ученически книжни пособия, съобщи Ройтерс.

Получените средства са помогнали за преодоляване на понижението в печалбата от вестникарската и филмовата дейност, заради които оперативният резултат се е понижил с 4% за второто финансово тримесечие на годишна база до 920 млн. долара.

Чистата печалба на компанията на Рупърт Мърдок за тримесечието, приключило на 31 декември, възлиза на 1,08 млрд. долара (33 цента на акция) спрямо 386 млн. долара (13 цента на брой) година по-рано. Оборотът се е повишил с 1,5% до 6,7 млрд. долара, което се оказа под средните очаквания за 6,9 млрд. долара.

Въпреки повишението тримесечието се смята за едно от най-лошите в историята на компанията. Според анализатор на UBS групата би могла да се представи значително по-добре и че е способна да реализира двуцифрен растеж за второто полугодие.

Оперативната печалба от вестникарската и филмовата дейност е паднала с 63% за тримесечието, главно заради понижените рекламни приходи във Великобритания. Телевизионната дейност все пак бележи ръст – от 20 на сто до 183 млн. долара.

За цялата фискална 2006 г. News Corp. очаква да отбележи 12% ръст на оперативната си печалба. Акциите на компанията се повишиха с 0,78% до 16,76 долара за брой на NYSE, но по време на извънборсовата търговия отбелязаха спад от над 2 на сто до 16,40 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:16 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още