fallback

Ангела Меркел ще открие икономическия форум в Давос

Шоубизнесът също ще присъства на събитието чрез фронтмена на U2 Боно, Питър Гейбриъл и актрисата Анджелина Джоли

10:59 | 25.01.06 г.

Световният икономически форум започна днес в ски курорта Давос в източната част на Швейцария. Тази година той ще бъде открит от немския канцлер Ангела Меркел.

До неделя 2 340 представители на световния политически и икономически елит ще дискутират въпроси като сигурността на запасите от петрол и газ в момент на силно покачване на цената на черното злато, както и все по-голямата сила на Китай и Индия.

Сред официалните гости са генералният секретар на ООН Кофи Анан, премиерите на Ирак и Турция, президентите на Пакистан, Афганистан и Нигерия.

Въпреки силното присъствие на световния политически елит, остава силно и бизнес присъствието в Давос. В швейцарското градче ще се срещнат 735 ръководители на едни от най-големите компании в света – Бил Гейтс, Майкъл Дел, както и шефът на Nestlé Питър Брабек. 

Тази година единственият българин, който ще вземе участие в него е председателят на Надзорния съвет на "Търговска Лига Национален Аптечен Център" АД Тихомир Каменов. Той е член на форума от януари 2004г. по покана на Клаус Шваб, президент и основател на Световния икономически форум. В рамките на форума, Каменов ще участва и в симпозиум “Архитектите на глобалните промени”.

Шоубизнесът също ще присъства на събитието чрез фронтмена на U2 Боно, Питър Гейбриъл и актрисата Анджелина Джоли.

За реда и сигурността по време на форума освен полицията се грижат охраната и 3 000 войници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:08 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още