fallback

Рекордни продажби на Apple повишиха акциите на компанията с над 6%

Пазарът възприе много позитивно новините около Apple и по време на борсовата сесия в Ню Йорк акциите на компанията скочиха с 6,61% до 81,07 долара

10:33 | 11.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Рекорден брой преносими музикални плеъри iPod е продала Apple през четвъртото тримесечие, като успехът се дължи най-вече на видеоверсията на апарата, съобщи в сряда изпълнителният директор на компанията Стийв Джобс, цитиран от АФП. Акциите на групата рязко поскъпнаха след изказването на Джобс и си приближиха до най-високите си стойности.

За периода Apple е продала 14 млн. плеъра iPod спрямо 4,5 млн. година по-рано. След пускането на iPod Video на 12 октомври 2005 г. са изтеглени 8 млн. видеоклипове, показват данните на компанията.

Американската група обяви още пускането на новия си компютър iMac, който ще работи с процесор на Intel – историческа премиера, след като през юни миналата година компанията прекъсна дългогодишното си сътрудничество с IBM. През февруари пък ще бъде пуснат в продажба и новият преносим MacBook, също с процесор на Intel.

Пазарът възприе много позитивно новините около Apple и по време на борсовата сесия в Ню Йорк акциите на компанията скочиха с 6,61% до 81,07 долара за брой, или 52-седмичен връх по позицията. Книжата приключиха деня на ниво от 80,86 долара, а по време извънборсовата търговия отново поеха нагоре – с 1,27% до 81,89 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:29 | 11.01.06 г.
fallback
Още от Свят виж още