fallback

Разнопосочно отваряне за щатските индекси, спад в цената на златото

В петък индексът Dow Jones регистрира най-високото си от четири и половина години насам затваряне

16:18 | 09.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Фючърсите на щатските индекси сочат разнопосочно отваряне на щатските пазари, след занижаване на инвестиционните оценки на IBM и Amazon.com и повишаване на оценката на General Motors от инвестиционната банка Goldman Sachs.

В петък индексът Dow Jones регистрира най-високото си от четири и половина години насам затваряне, подкрепен от надеждите на инвеститорите, че Федералният резерв ще прекрати политиката си на повишаване на краткосрочните лихви след разочароващите данни за заетостта в САЩ през декември.

По-нататъшно въздействие върху движението на щатските индекси днес най-вероятно ще окажат резултатите на първия компонент на Dow – алуминиевия гигант Alcoa Inc.

Акциите на General Motors Corp. се повишиха с 4.3% на извънборсовия пазар до 21.70 долара за брой, след като Goldman Sachs завиши инвестиционната оценка на най-големия световен производител на автомобили.

Спад на извънборсовия пазар регистрираха акциите на IBM, които загубиха 80 цента, или близо 1% от стойността си до ниво от 84.15 долара за брой, след като от инвестиционната банка J.P. Morgan занижиха оценката си на “neutral” от “overweight”.

От J.P. Morgan занижиха също така инвестиционната си оценка и на Интернет книжарницата Amazon.com заради очаквания по-малък от предвиденото ръст в САЩ.

След като се повиши до нов 25-годишен максимум при ниво от 546.40 долара, цената на златото регистрира значителен спад, като се понижи към момента с 2.5 долара до ниво от 538.60 долара за тройунция с доставка през февруари.

Цената на петрола продължава да е над 64 долара за барел с доставка през февруари, като към момента барел суров петрол се търгува при ниво от 64.30 долара за барел с доставка през февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:10 | 09.01.06 г.
fallback
Още от Свят виж още