fallback

Dell продаде над 10 млн. компютри през четвъртото тримесечие

Преди няколко дни от Dell потвърдиха носещите се от известно време слухове, че ще оборудват част от компютрите си с конкурентния на Internet Expoler браузър Firefox

13:05 | 06.01.06 г.
Автор - снимка
Създател

Американският гигант Dell продаде над десет милиона персонални компютъра през четвъртото тримесечие, съобщи изпълнителният директор и основател на компанията Майкъл Дел, цитиран от Ройтерс.

Очакванията на производителя са оборотът за тримесечието да възлезе на между 14,6 и 15 млрд. долара при печалба на акция в размер на 42 цента.

През предходното тримесечие групата е продала 9,2 млн. компютри.

Преди няколко дни от Dell потвърдиха носещите се от известно време слухове, че ще оборудват част от компютрите си с конкурентния на Internet Expoler браузър Firefox. Интересното е, че и двата браузъра ще са вградени за използване по подразбиране в зависимост от желанието на клиента.

Компютрите с двата браузъра ще започнат да се продават първо във Великобритания, като се очаква тази нова стратегия на Dell да увеличи значително пазарния дял на Firefox, който към края на ноември е 11,5% спрямо 85,5 на сто за Internet Expoler.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:04 | 06.01.06 г.
fallback
Още от Свят виж още