fallback

Туризмът се превърна в ключов сектор за виетнамската икономика

Към момента в процес на реализация са 239 проекта в сферата на туризма на обща стойност 6,1 млрд. долара

17:27 | 27.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Хотели в Хо Чи Мин, Виетнам; снимка: Corbis

Туризмът се превърна в ключов сектор за развитието на Виетнам, посочват представители на страната, цитирани от виетнамската агенция VNA. Броят на хотелите непрекъснато се увеличава, както и на туроператорите, които предлагат атрактивни маршрути на туристите, запознаващи ги с историята, културата и традициите на Виетнам.

От 1990 г. борят на туристите не спира да се увеличава, като средният годишен ръст е 20%. През тази година страната е посетена от 3,43 млн. чужди граждани с цел туризъм спрямо малко над 250 хил. преди 15 години.

Развитието на туризма е помогнало за намаляване на бедността в страната с разкриването на 234 хил. работни места и други около 500 хил., непряко свързани със сектора.

Квалификацията на служителите в отрасъла пък е подпомогната с общо 40 млн. долара от различни правителствени и неправителствени организации от Люксембург, Япония, Испания, Холандия, Куба, Франция и др.

Към момента в процес на реализация са 239 проекта в сферата на туризма на обща стойност 6,1 млрд. долара. Виетнам разполага с мрежа от 6 000 хотела и средства за подслон. От тях 2 757 отговарят на нормите за туристически обекти с една до пет звезди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:19 | 27.12.05 г.
fallback
Още от Свят виж още