fallback

Италианците и французите най-недоволни от икономиката на страната си

Според данните на изследването британците са най-големите привърженици на либерализирането на световната търговия - с 90% одобрение

09:47 | 09.12.05 г.
Автор - снимка
Създател

Над 90% от италианците, 86% от французите и 84% от германците и поляците изразяват недоволство от икономическото развитие в страната си. В САЩ делът на песимистично настроените пада до 63 на сто, а в Обединеното кралство – до 51 на сто. Това показва проучване на американския институт German Marshall Fund, извършено в САЩ и пет европейски държави. Според данните на изследването британците са най-големите привърженици на либерализирането на световната търговия - с 90% одобрение спрямо 79% от германците, 77% от поляците и 74% от американците. Във Франция и Италия този дял е съответно 43% и 39%.

Около 80 на сто от европейците и 82 на сто от американците са на мнение, че мултинационалните компании са най-големите печеливши от свободния обмен на стоки, докато едва 35 на сто от всички запитани допускат, че полза могат да имат и малките фирми.

Почти всички участници в изследването смятат, че Индия и Китай ще спечелят най-много от глобализацията, докато спрямо Африка това мнение споделят 52%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:43 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още