fallback

Microsoft ще инвестира 1,7 млрд. долара в Индия

Половината от сумата ще е посветена на съществуващия център за разработване и развитие

10:34 | 08.12.05 г.

Microsoft смята да инвестира 1,7 млрд. долара в Индия в рамките на 4 години и да назначи допълнително 3 000 човека, за да разшири присъствието си там, съобщи президентът на компанията Бил Гейтс.

Половината от сумата ще е предназначена за съществуващия център за разработване и развитие, за централата за софруерна дистрибуция и за разширяването в още 33 града.

"Разполагаме с близо 4 000 човека в Индия и ще назначим още 3 000 в следващите години", коментира Гейтс.

Microsoft, световен лидер в областта на софтуера, пусна специален софтуер на различните местни езици в Индия, за да се възползва от експлозията на софтуерния пазар във втората най-населена страна на планетата.

Софтуерният пазар в Индия се оценява на 17,2 млрд. долара.

Плановете на Microsoft напомнят тези на Intel, световния лидер в областта на микропроцесорите, който обяви в понеделник, че ще инвестира 1,1 млрд. долара за развитие на операциите си в Индия в средносрочен план, като по-конкрентно обмисля създаването на инвестиционен фонд, фокусиран върху стартиращите компании.

Cisco Systems, най-големият световен лидер в Интернет оборудването, също обяви през октомври намерението си да инвестира 1,1 млрд. долара в Индия в следващите три години и да утрои персонала си.

От своя страна банката J.P. Morgan Chase тази седмица обяви, че смята да наеме 4 500 дипломирани кадри в Индия в следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още