fallback

Siemens става Интернет доставчик в Гренландия

Обикновените подземни кабели са на практика неизползваеми на по-голямата част от територията на Гренландия, тъй като две трети от нея са покрити с постоянна ледена шапка

12:56 | 27.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

До края на годината около 57-те хиляди жители на Гренландия ще разполагат с Интернет достъп, предоставен им от немския конгломерат Siemens. Връзката ще бъде до 24 мегабита в секунда - в момента една от най-бързите на Стария континент.
 
“Връзката ще бъде достатъчно бърза, за да позволява предаването на телевизионни сигнали. По този начин жителите на Гренландия ще имат възможността да правят по-богат избор какво да гледат, като досега са можели да избират само между единствения национален канал и няколкото местни телевизии”, се казва в съобщението на Siemens.    
 
Мобилните телефони също са свързани с уеб-технологията съгласно споразумение между Siemens и националния телекомуникационен оператор Tele Groenland, правейки по този начин безполезни скъпите сателитни връзки.
 
Обикновените подземни кабели са на практика неизползваеми на по-голямата част от територията на Гренландия, тъй като две трети от нея са покрити с постоянна ледена шапка. 
 
Телекомуникациите са особено важни в толкова изолирани райони на света, защото понякога се оказват животоспасяващи, подчертават от германската компания.      
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:22 | 16.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още