fallback

Обвиниха бивш медиен магнат в измами за 30 млн. долара

Заедно с още трима други бивши изпълнителни директори Конрад Блек е обвинен, че е отклонил печалбата от продажбата на авоари и е злоупотребил с финансите на компанията

10:32 | 18.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Роденият в Канада бивш вестникарски магнат Конрад Блек беше обвинен в САЩ в ограбване на собствената си компания с най-малко 30 млн. долара, съобщи BBC.

Заедно с още трима други бивши изпълнителни директори Блек е обвинен, че е отклонил печалбата от продажбата на авоари и е злоупотребил с финансите на компанията.

Блек някога управляваше третата по големина издателска империя в света Hollinger International, чиято собственост бяха вестниците Chicago Sun-Times, Jerusalem Post, лондонският Daily Telegraph, както и голяма част от канадските вестници, излизащи на английски език.

Той се отказа от канадската си националност, за да стане член на британската Камара на лордовете. Преди две години Блек беше изгонен от компанията си след бунт на акционерите. Той отрича да е нарушил закона.

Според AП злоупотребите на Блек заедно с тези на тримата му съдружници възлизат на общо 80 млн. долара.

Ако Конрад Блек бъде признат за виновен по всички обвинения, той може да получи присъда от 40 години затвор. Паричните компенсации, изисквани от всички подсъдими, са минимум 80 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:24 | 18.11.05 г.
fallback
Още от Свят виж още