fallback

Над 10 пъти увеличават производството на противогрипното лекарство Tamiflu

Tamiflu се отнася към групата лекарства, наречени „инхибитори на невраминидазата“, за които се смята, че са сред най-добрите средства срещу пандемия на птичия грип

14:34 | 07.11.05 г.
Автор - снимка
Създател

Roche Holding обяви намерението си да увеличи производството на противовирусното лекарство Tamiflu до 300 млн. дози до 2007 г., което е над десет пъти повече спрямо продукцията за миналата година, съобщи Ройтерс.

Над 150 са получените предложения за по-голямо производство, уточняват от швейцарския фармацевтичен гигант, заради което са започнати преговори за партньорство с осем други групи в сектора.

Правителствата на Тайван и Виетнам са сред заинтересуваните страни, но от Roche обясняват, че ще бъдат проведени по-задълбочени проучвания, за да се установи кой е най-подходящият кандидат.

Tamiflu се отнася към групата лекарства, наречени „инхибитори на невраминидазата“, за които се смята, че са сред най-добрите средства срещу пандемия на птичия грип. Световната здравна организация препоръчва на правителствата да разполагат със запаси от лекарството като предпазна мярка срещу разпространението на болестта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още