fallback

Wizz Air отваря нова екипажна база във Варшава

Понастоящем Wizz Air обслужва 10 дестинации от Варшава и извършва 62 полета на седмица

14:34 | 25.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви, че ще представи нова екипажна база във Варшава. Това ще бъде третата такава база на авиокомпанията и съответно втората в Полша.

Като допълнение към вече наличния в базата във Варшава самолет Wizz Air ще позиционира още един на летище Окецие в полската столица. Новият самолет ще започне да лети от декември 2005 г.

Чрез създаването на нова екипажна база Wizz Air ще разкрие повече от 70 работни места на местно ниво.

Наскоро Wizz Air беше обявена за втората по големина авиокомпания в Полша след националния превозвач и най-голямата нискобюджетна авиокомпания в страната, отчитаща 12% пазарен дял от всички авиокомпании и повече от 40% от общия трафик на нискобюджетните авиокомпании.

Понастоящем Wizz Air обслужва 10 дестинации от Варшава и извършва 62 полета на седмица, което представлява 40% ръст на капацитета в сравнение с летния период. От 1 декември ще бъдат добавени нови полети до Каунас (Литва), Дортмунд и Будапеща.

„Wizz Air постоянно засилва лидерските си позиции и обвързването си с полския пазар. Наскоро добавихме Познан като четвърто летище в нашата мрежа в Полша. Чрез отварянето на новата база целим да превозим повече от 2 милиона пътници през следващата година до и от Полша”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Йозеф Варади, цитиран в съобщението на авиопревозвача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:16 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още