fallback

Julius Baer Holding заема първа място по портфейлни инвестиции в Румъния

Румънският фондов пазар се отличава с относително ниска ликвидност, като среднодневният търгуван обем на букурещката борса варира между 7 и 9 млн. евро

17:05 | 20.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Три инвестиционни фонда, управлявани от американския клон на Julius Baer Holding, заемат първото място по портфейлни инвестиции в румънски акции, съобщава Ziarul Financiar.

Julius Baer International Equity Fund, Julius Baer International Equity II Fund и Julius Baer Global Equity Fund притежават румънски активи на обща стойност 138 млн. долара към края на месец юли, като цитираните данни са от Американската комисия по ценните книжа. Julius Baer Holding е втората по големина публично търгувана частна банка в Швейцария.

Някои от компаниите, включени в инвестиционните портфейли на трите институции, са Petrom, Румънската банка за развитие и Sicomed. Petrom е най-голямата петролна компания в страната, чиито мажоритарен собственик е австрийската OMV, а Румънската банка за развитие е собственост на френската Societe Generale. Sicomed е най-големия производител на лекарствени продукти в страната.

Румънският фондов пазар се отличава с относително ниска ликвидност, като среднодневният търгуван обем на букурещката борса варира между 7 и 9 млн. евро. От началото на годината борсовият индекс ВЕТ е добавил над 51% към стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:30 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още