fallback

Electronic Arts залага на Спилбърг за ръст в продажбите

Конкретните параметри на договора с режисьора все още не са известни, но според пазарни наблюдатели сумата най-вероятно никак не е малка

10:53 | 15.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Стивън Спилбърг; снимка: Corbis

Американската компания Electronic Arts, която е най-големият световен производител на видеоигри, обяви, че Стивън Спилбърг ще участва в създаването на три нови игри на групата, като проектът ще стартира още тази година.

Компанията разчита на създателя на кинохитове като „Джурасик парк“, „Война на световете“ и „Изкуствен интелект“, за да съживи интереса на феновете към продуктите си, които в последно време не се радват на особено силно търсене.

За второто тримесечие на годината Electronic Arts излезе на червено с 58 млн. долара, или загуба от 19 цента на акция, спрямо печалба от 24 млн. долара (8 цента на брой) за същия период на миналата година. Приходите от продажби за периода намаляха с 16 на сто до 365 млн. долара.

Конкретните параметри на договора с режисьора все още не са известни, но според пазарни наблюдатели сумата най-вероятно никак не е малка.

Спилбърг ще работи с екип на Electronic Arts в студио в Лос Анджелис. По думите му, цитирани в съобщението на компанията, самият той дълбоко уважава работата на компанията и способността на развлекателната индустрия да се развива непрекъснато благодарение на голямата си креативна сила.

Потенциалът на този сектор Спилбърг откри още в средата на 90-те години, когато към основаното от него, бившия шеф на Дисни Джефри Каценберг и продуцента на Nirvana Дейвид Гефън студио DreamWorks бе създадено и подразделението за видеоигри DreamWorks Interactive. Студиото, в което дял имаше Microsoft, бе продадено на Electronic Arts през 2000 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:18 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още