fallback

BP продаде Innovene Petrochemicals, Gala Group закупи Coral Eurobet

Заедно с притежаваните 167 бинго зали и 30 казина, Gala се стреми да достигне лидерите в бранша William Hill Plc и Landbrokes

13:47 | 08.10.05 г.

BP Plc. се съгласи да продаде подразделението си за производство на химически разтворители Innovene на Ineos Group Holdings Plc за сумата от 9 млрд. долара, като това ще бъде е най-голямото сливане в химическата индустрия от 2001 г. насам. Изпълнителният директор на BP Джон Браун заяви, че приходите от сделката ще бъдат предоставени на акционерите на компанията.

„За BP цената на сделката е задоволителна, тъй като бизнеса не вървеше добре при настоящите цени на петрола. Ineos могат да излязат на борсата, но не много бързо, тъй като за момента те закупиха активи, а нищо не са продали", заяви химическият анализатор Уилямс Де Бро.

BP, втората най-голяма енергийна компания в света, листвана на борсата, продава подразделение, което в последните години не обявяваше добри финансови резултати. За Ineos придобиването ще означава ръст на приходите от 6 на 24 млрд. долара и увеличаване на работната ръка до 15 хил. души.

В друга сделка обявена вчера най-големият собственик на бинго зали във Великобритания - Gala Group Holdings Plc., се съгласи да заплати 2,18 млрд. лири (3,8 млрд. долара) за третия по големина букмейкър в страната – Coral Eurobet, с което придобива 1267 пункта.

Заедно с притежаваните 167 бинго зали и 30 казина, Gala се стреми да достигне лидерите в бранша William Hill Plc и Landbrokes. Сделката пък сложи край на очакванията за листване на Coral Eurobet на борсата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 08.10.05 г.
fallback
Още от Свят виж още