fallback

Работните места в неселкостопанския сектор в САЩ сe понижават с 35 000

17:21 | 07.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Работните места в неселкостопанския сектор в САЩ са се понижили с 35 000 през септември в следствие на разрушенията, предизвикани от ураганите Катрина и Рита. Това е първият спад на показателя от над две години насам, но въпреки това е много по-малък от очакванията на пазарните участници, които прогнозираха понижение от 150 000.

В допълнение към добрите данни за септември, новосъздадените работни места за юли и август бяха ревизирани с повишение от общо 77 000. Средното месечно покачване за последната година е в размер на 194 000.

Безработицата за септември нараства до 5,1%, спрямо 4,9% за предходния месец, а средното почасово заплащане се увеличава с 0,2% на месечна и с 2,6% на годишна база.

След изнасянето на данните щатският долар регистрира леко повишение на международните валутни пазари, а доходностите по държавните облигации нараснаха при всички матуритети.

Според повечето анализатори добрите данни дават повод на Федералния резерв да продължи с покачването на лихвите в страната, тъй като съществува по-голяма опасност от инфлационен натиск, отколкото от забавяне на икономическия растеж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:17 | 07.10.05 г.
fallback
Още от Свят виж още