fallback

Глоубъл Файненс инвестира във верига супермаркети в Румъния

Компанията е подписала договор с фармацевтичния гигант „Зентива” за продажбата на „Венома”, който е главен акционер в „Сикомед”

13:41 | 03.10.05 г.
Автор - снимка
Създател

Глоубъл Файненс Гърция, компания за инвестиции чрез дялово участие, е придобила 80 процента от La Fourmi, верига супермаркети в Румъния, съобщиха от компанията, без да уточняват цената по сделката. Друга подобна инвестиция на Глоубъл Файненс в региона е българската верига магазини за хранителни продукти „Фамилия“. Проектът стартира през октомври 2004 г. и от тогава до днес „Фамилия” е открила над 20 нови магазина

La Fourmi е първата верига супермаркети, която започва работа в Румъния през 2003 г. и в момента има силно присъствие в Букурещ със своите 11 магазина. Компанията постига растеж над средния за пазара и планира все повече да се разширява в Румъния.

От Глоубъл Файненс съобщиха още, че компанията е подписала договор с фармацевтичния гигант „Зентива” за продажбата на „Венома”, който е главен акционер в „Сикомед”. „Венома” притежава 51 процента от капитала на „Сикомед”.

„Сикомед” е най-голямата фармацевтична компания в Румъния с приблизително 30 процента пазарен дял. Тя има водеща позиция на местния пазар с “домакински марки”, разнообразен продуктов портфейл, GMP сертификат за апаратура. Глоубъл Файненс инвестира в „Сикомед” през 1999 г. и през 2004 г.

Глоубъл Файненс е водеща компания за дялово инвестиране в Югоизточна Европа, която управлява активи за близо 450 милиона евро, от които над една трета са предназначени за дялово инвестиране в балканските страни. До момента са осъществени 54 инвестиции основно в Гърция, Румъния и България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още