fallback

Част от щатските компании обвиняват Катрина за влошаването на бизнеса си

От големите компании, обявили очаквано понижение спадат : Belo Corp., Knight Ridder Inc., Entercom Communications Corp., Hearst – Argyle Television Inc., Tyson Foods Inc., Northrop Grumman., Yellow Roadway Corp и Books – A – Million Inc

18:10 | 15.09.05 г.

През последните две седмици към Вашингтон се понесе доста критика за начина, по който правителството се справя с последиците от урагана Катрина. Част от инвеститорите предпочетоха да приберат натрупаните печалби по време на сесията в сряда, а компаниите започнаха да обвиняват природното бедствие за влошаването на бизнеса си, пише WSJ.

Възстановителните дейности в засегнатите райони продължават, а пълният размер на щетите нараства с всеки изминал ден. Това предизвика редица компании в последните дни да понижат очакванията си за следващото тримесечие.

Според анализаторите шокът в представянето на компаниите през последните седмици е временен, тъй като те са преживели войни и времена с по-големи трудности от настоящите. В следващите търговски сесии решаващи ще са проучванията на инвеститорите за това до каква степен са засегнати компаниите от урагана и колко е пострадал бизнеса им.

От големите компании, обявили очаквано понижение спадат: Belo Corp., Knight Ridder Inc., Entercom Communications Corp., Hearst – Argyle Television Inc., Tyson Foods Inc., Northrop Grumman., Yellow Roadway Corp и Books – A – Million Inc.

Във вторник Cendent обяви, че очаква печалбата на компанията за следващото тримесечие да възлезе на между 1,11 и 1,18 долара на акция, което е понижение от предходно предвидените 1,15 – 1,22 долара за акция. Компанията обвини урагана Катрина, но заяви, че резултатът няма да повлияе на печалбата за 2006 г. Днес книжата на компания се търгуват с ръст от 5 цента до 20,25 долара.

Производителят на подправки McCormick & Co не изглежда да е от компаниите, чийто бизнес се е вложиш в следствие на Катрина, но въпреки това от групата занижиха очакванията си за печалба за цялата 2005 г. Към момента акциите на компанията бележат повишение от 5 цента до 30,35 долара.

Въпреки че притежава 25 телевизионни станции и отдели доста ресурси, журналисти и екранно време за отразяването на стихията Hearst-Argyle обяви, че очаква понижение на приходите си без ги спомене на всяка една станция поотделно. Днес акциите на компанията бележат ръст от 13 цента до 25,53 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:47 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още