fallback

Burger King отваря хиляда ресторанта в Китай до 2015 г.

Според Стийв Дишътър, президент на групата за региона на Тихоокеанска Азия, повечето от заведенията ще бъдат отворени с договори за франчайзинг

10:47 | 08.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Aмериканската верига от ресторанти за бързо хранене Burger King планира отварянето на 1000 ресторанта в Китай до 2015 г., съобщиха ръководителите на компанията, цитирани от National Business Daily. В момента водещи позиции в сектора в страната имат конкурентните McDonald's и Kentucky Fried Chicken.

Според Стийв Дишътър, президент на групата за региона на Тихоокеанска Азия, повечето от заведенията ще бъдат отворени с договори за франчайзинг.

В момента под марката Burger King работят около 11 220 ресторанта в 60 страни. От тях 91% се управляват на франчайзинг. Компанията отвори първия си ресторант в Китай през юни тази година. Той се управлява директно от Burger King и се предвижда да бъдат открити още десетина заведения в страната с директно управление.

Според новите изисквания в Китай в областта на франчайзинга е нужно дадена чуждестранна компания да има минимум два обекта с директно управление, функциониращи от най-малко една година, за да може да бъде преотстъпвана марката. Това означава, че американската верига ще трябва да изчака до юли догодина, за да започне да сключва договори за франчайзинг.

От компанията посочват, че вече са отворили в Китай център за изследване и развитие, както и център за обучение на бъдещите получатели на правото да оперират под търговското име Burger King.

В момента конкурентът на Burger King McDonald's има 700 ресторанта в страната и се предвижда техният брой да нарасне до 1000 до 2008 г.

Още по темата:

Предвиденото IPO на Burger King ще се осъществи най-рано през 2006 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още