fallback

Новосъздадените работни места в САЩ през август са 169 хил.

16:31 | 02.09.05 г.
Автор - снимка
Създател

Новосъздадените работни места в неселскостопанската сфера в САЩ през август са 169 хил., като прогнозите на пазарните участници бяха за повишение от 190 хил. Разминаването с очакванията на инвеститорите се компенсира от ревизираните данни за предходните два месеца, към които бяха добавени 44 хиляди работни места.

Данните не са повлияни от урагана Катрина, тъй като са събрани преди бедствието да се стовари върху югоизточната част на страната. Стойността на показателя за идния месец ще бъде от особена важност за пазара, тъй като в нея ще бъдат отчетени последствията от природната катастрофа. В краткосрочен план се очаква влошаване на пазара на труда.

Нивото на безработицата в страната се понижи до 4,9%, което е най-ниската му стойност за последните 4 години. Повечето анализатори очакваха запазване на нивото от 5%. От февруари тази година насам показателят се е понижил с 0,5 процентни пункта.

Средното почасово заплащане през август бележи ръст от 0,1% на месечна и 2,7% на годишна база.

След изнасянето на данните щатският долар регистрира леко повишение, достигайки ниво от 1,2520 спрямо еврото и 109,90 спрямо японската йена.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:21 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още