fallback

Adidas защитава в съда логото си от три китайски компании

Исканото обезщетение по делото е в размер на три милиона юана (370 хил. долара)

17:31 | 30.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Немският гигант Adidas, N2 в света в сектора за спортни стоки и оборудване, започна съдебен процес срещу три китайски компании по обвинения в подправяне на търговска марка, съобщи АФП. Исканото обезщетение по делото е в размер на три милиона юана (370 хил. долара).

Първото съдебно заседание по случая се състоя в понеделник в Пекин, но до съдебно решение не бе достигнато.

Сред незаконосъобразните действия на китайските компании, които Adidas съди, е неправомерното използване на лого, сходно с това на немската група. Отличителният белег за фирмата е използван от базираната в провинция Фуджиан (Югоизточен Китай) Aile Clothing and Shoe Company. Останалите две компании, подведени под съдебна отговорност, държат магазините, в които Aile е продавала стоките си.

Разпространението на продукти, имитиращи световноизвестни марки, което е широко разпространено у нас, е силна тенденция и в Китай въпреки усилията на властите за противодействие. Според пазарни проучвания 70% от продаваните в света фалшиви стоки произхождат от Китай, като става въпрос както за дрехи, обувки и играчки, така и за луксозни стоки като парфюми, бижута и автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:28 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още