fallback

Ураганът Катрина понижи цената на петрола до 66 долара

От началото на годината тропическите бури и ураганите причиниха загуба на повече от 6 млн. барела петрол и 28 куб. метра природен газ

13:08 | 27.08.05 г.

Петролните фючърси поевтиняха с над един долар, след като достигнаха 68 долара в четвъртък. Снимка: Reuters

Цените на петрола се понижиха с повече от един долар по време на петъчната борсова сесия, след като инвеститорите заложиха, че ураганът Катрина ще премине край най-големите петролни рафинерии в Мексиканския залив.

Цената на барел суров петрол отбеляза понижение от 1,36 долара, до 66,13 долара, след като достигна рекордните 68 долара в четвъртък. Лондонският Брент поевтиня с 1,40 долара, до 64,87 долара за барел.

Шест от компаниите, добиващи нефт в района на Мексиканския залив, обявиха, че са евакуирали част от работниците си, като предпазна марка срещу Катрина. Само една от тях – Total of France, заяви че e преустановила добива си, възлизащ на 16 500 барела на ден, което е малка част от добиваните в региона 1,5 млн. барела дневно.

От началото на годината тропическите бури и ураганите причиниха загуба на повече от 6 млн. барела петрол и 28 куб. метра природен газ.

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още