fallback

Адвент придобива чешкa компания за услуги в автотранспорта

CCS е лидер в издаването и обслужването на карти за зареждане на гориво в Чехия

15:52 | 24.08.05 г.

Адвент Интернешънъл договори покупката на водещия чешки издател на карти за гориво и услуги за управление на автомобилни паркове CSS (Ceska spolecnost pro platebni karty a.s.). Адвент купува дяловете от фондове, управлявани от Джей Пи Морган Асет Мениджмънт (JP Morgan Asset Management) и частни акционери, основатели на дружеството.

Финансовите параметри по споразумението не са обявени.

CCS е лидер в издаването и обслужването на карти за зареждане на гориво в Чехия с налични терминали в почти всички бензиностанции и е вторият по големина подобен оператор в Словакия. Клиенти на CSS са основно големи компании, правителствени агенции и компании за бизнес транспорт и управление на фирмени автомобилни паркове. CCS предлага и допълнителни услуги като управление и анализ на данни за контрол на разходите за автомобилен транспорт на компаниите.

Адвент Интернешънъл инвестира в Централна Европа от 1994, като през 2005 г. учреди третия си фонд за инвестиции в региона с капитал от 300 милона евро. От 1994 г. досега фондът е инвестирал в над 25 проекта в Централна и Източна Европа.

През 2004 г. Адвент започна дейността си в България, като закупи 5% от БТК.

Адвент Интернешънъл е един от най-големите международни фондове за финансиране чрез дялово участие. Адвент Интернешънъл има осъществени инвестиции в повече от 500 компании по света в над 35 държави. Създаден преди 20 години в САЩ, фондът в момента управлява повече от 6 милиарда долара кумулативен капитал. Адвент притежава 2,25 милиона долара нетни активи и има свои офиси и представителства в 25 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:30 | 20.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още