fallback

Петролните фючърси отново над 66 долара за барел

По-късно днес се очаква енергийното министерство на САЩ да обяви данните за петролните запаси на страната

13:35 | 17.08.05 г.

Петролните фючърси отново над 66 долара за барел

Петролните фючърси отбелязаха леки повишения в сряда и отново преминаха границата от 66 долара за барел, след новината за затваряне на петролна рафинерия в Еквадор и очакванията на инвеститорите за запасите на САЩ от черно злато.

Според официални данни от Еквадор стачка на работниците в държавната Petroecuador е причина за загубата на 50 000 барела дневно. Основните желания на протестиращите са по-големи работни заплати в сектора и назначаването на повече местни работници.

От най-голямата японска рафинерия - Nippon Oil, обявиха, че ще могат да възстановят работата си още утре, след като страната бе разлюляна от земетресение с магнитут 7,2 по скалата на Рихтер.

По-късно днес се очаква енергийното министерство на САЩ да обяви данните за петролните запаси на страната. Девет различни анализатори на Dow Jones предвиждат нарастване спрямо предходната седмица с 1,2 млн. барела.

По обяд в Сингапур американският лек петрол поскъпна с 11 цента до 66,19 долара за барел, докато лондонският Брент отбеляза спад от три цента до 65,05 долара за барел. Цените са около 40% по-високи отколкото преди година, когато започнаха проблемите с производството в Нигерия, Венецуела, Ирак и Саудитска Арабия, отбелязват анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:17 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още