fallback

Австралийската банка Macquarie иска да купи London Stock Exchange

С пазарната си капитализация от 14,3 млрд. австралийски долара (11 млрд. щатски долара) Macquarie е 12-та по големина австралийска компания

10:46 | 15.08.05 г.

Най–голямата инвестиционна банка в Австралия - Macquarie Bank Ltd., обяви днес, че обмисля да подаде оферта за London Stock Exchange PLC като част от финансов консорциум.

От банката заявиха, че в момента се обмислят „няколко потенциални придобивания, които включват и London Stock Exchange.“ В официалното си изявление до Australian Stock Exchange банката заявява, че обсъждането е в начална фаза и това не е гаранция, че ще бъде подадена оферта за най-голямата борса в Европа.

„Ако бъде направена някаква оферта, то това ще стане като част от консорциум и плащането ще стане единствено и само в брой,“ се казва по-нататък в изявлението. Останалите потенциални купувачи са Euronext NV и шведската компания OMX AB.

Миналата година London Stock Exchange отказа оферта от Deutsche Boerse на стойност 1,4 млрд. лири (2,6 млрд. долара). С пазарната си капитализация от 14,3 млрд. австралийски долара, или 11 млрд. щатски долара, Macquarie е 12-та по големина австралийска компания. Само за последната година нетната печалба на банката се повиши с 67% до рекордните 832 млн. австралийски долара (642 млн. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:02 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още