fallback

Обама ще изпрати още 250 военни в Сирия

"Антитерористичната мисия" на САЩ в страната се разраства

10:15 | 25.04.16 г. 1

Президентът на САЩ Барак Обама планира да изпрати още поне 250 военни в Сирия, съобщава Ройтерс. Това представлява рязък ръст на присъствието на американските военни сили, които работят с местното население в близкоизточната страна в борбата срещу терористичната организация "Ислямска държава", допълва информационната агенция.

С разполагането на тези военни американските военни сили, разположени в Сирия, ще достигнат 300 души, допълва агенцията.

Очаква се Обама да обяви официално решението на Белия дом днес в Хановер. Американският президент е в Германия, за да обсъди ситуацията в Сирия с канцлера Ангела Меркел. След изявлението им двамата ще се срещнат с лидерите на Франция, Великобритания и Италия.

Засега Обама се въздържа да изпрати военни формирования в Сирия. През миналата година той разположи само 50 представители на специалните сили в страната, които имат "антитерористична мисия", както посочват властите във Вашингтон.

Агенцията припомня, че Обама обеща да спре войните в Близкия изток още по време на първия си мандат като президент на САЩ. Малко по-късно обаче той реши, че трябва да поддържа определени контингенти заради конфликтите в Сирия, Ирак и Афганистан.

През миналата седмица Пентагонът обяви, че още около 200 американски военни ще бъдат разположени в Ирак.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още