fallback

Шест необичайни начина да станете милионер през 2012

Научни предизвикателства и свръхестествени задачи чакат гениални кандидат-милионери

12:31 | 06.01.12 г. 2
Автор - снимка
Създател

Ако погледнем различните класации на милионери и милиардери, които всяка година се публикуват от издания като Sunday Times и Forbes, можем да забележим три неща, пише Клиф Д'Арси, коментатор в сайта Lovemoney и автор на книгата „Да управляваш парите си“.

Три маршрута към първия милион

На първо място се нарежда утъпканата пътека към богатството – да наследите своето състояние от родител, съпруг или друг роднина, което е все още сигурният победител сред останалите модели. Наистина, поне за представителите на нежния пол, това е най-разпространеният начин да се присъединят към редиците на милионерите.

На второ място е изграждането на успешен бизнес, което е друг изпитан и работещ път към милионите. Повечето от мултимилиардерите във въпросните списъци са мъже – бизнесмени, които са използвали именно механизмите на капитализма, за да изградят своите династии.

Като трети вариант са разгледани инвестициите, които също са добър начин за забогатяване – било то чрез покупка на акции, имоти или други активи, смята той. Възможно е също да забогатеете като използвате парите на други хора, но не като ги присовите, а например чрез създаването на хедж фонд, пише Д'Арси.

След като разгледахме тези конвенционални начини за забогатяване, нека да видим шест необичайни начина да направим първия си милион долара (или пък повече) през 2012 г.

Вижте кои са те тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още