fallback

Цената на петрола на петседмичен връх

Лекият американски суров петрол поскъпна почти до 90 долара за барел

22:20 | 07.09.11 г.

Цената на петрола достигна петседмичен максимум, подкрепена от по-евтиния долар на валутните пазари, както и от тропическата буря Лий, която доведе до евакуацията на работниците от над 130 нефтени платформи в Мексиканския залив.

Позитивният тренд на финансовите пазари днес насърчи инвеститорите на стоковите борси, като им даде основание да очакват повишено търсене на черно злато, пише MarketWatch.

В края на електронната търговия в Ню Йорк цената на лекия американски суров петрол се покачи с 3,9%, или 3,32 долара, до 89,34 долара за барел. В Лондон сортът брент поскъпна с 2,3%, или 2,61 долара, до 115,50 долара за барел, посочва CNBC.

Анализатори очакват, че през миналата седмица запасите на САЩ от петрол и дестилати са намалели. Днес ще излязат данните на American Petroleum Institute за нефтените резерви в страната, а утре ще бъдат оповестени и данните на енергийното министерство. И двата доклада закъсняват с ден заради почивния понеделник.

Утре на фокус ще бъде и речта на президента Барак Обама, който ще съобщи подробности по плана си в подкрепа на заетостта в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:43 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още